Kávové rituály v Labském kaňonu s Northern Hikes

Otevření kavárny Bohemian Coffee House je téměř na spadnutí, ale i přesto stále razíme pravidlo, že dobrou kávu si lze užít téměř kdekoliv. Nejlépe pak pod širým nebem. Proto jsme se dali dohromady s klukama a holkama z Northern Hikes a společně budeme přibližovat svět výběrových káv v prostředí Českého Švýcarska návštěvníkům z krajů blízkých i vzdálených. Už jsme si to vyzkoušeli jedno horké srpnové odpoledne se skupinkou 13 mezinárodních cestovatelských bloggerů. Filtrovaná káva, božské výhledy do Labského kaňonu a domácí koláče a štrůdl ohromili všechny zůčastněné včetně nás.
 

Mnozí místní možná tuší, kde se místo s podobnými výhledy na Labský kaňon nachází, ostatní by možná rádi věděli, jak se tam dostat. Zatím to prozrazovat nebudeme, aby se z toho nestal úplný cirkus. Nicméně podobných krásných míst jsou u nás na severu desítky a my věříme, že si kávový piknik na některém z nich sami uděláte. A třeba nám z něho pošlete fotku!

Pro naši první skupinku jsme na skálu nad řekou vzali Chemex, Hario V60 a Aeropress a postupně předvedli všechny postupy. Pro vás máme návod podle toho, kolik vás na kávový piknik bude: pro dva je ideální AeroPress, pro dva až čtyři Hario V60 a pokud jste čtyři a více, nejvíc oceníte Chemex. Na mlýnek jsme s sebou vzali naše světle pražené kávy z Etiopie, Kolumbie, Brazílie a Indonésie, které vřele doporučujeme i vám.

Náš kávový piknik trval něco přes dvě hodiny, ale všichni jsme se shodli, že bychom u něj vydrželi klidně celý den. A jelikož to všechno šlo jak po másle, Northern Hikes připravili rovnou novou túru s názvem Káva a kaňony (Coffee & canyons), na kterou se již brzy budou sjíždět kávoví a outdooroví nadšenci z celého světa.

V článku jsou použity fotografie od cestovatelky Natashy Amar z Dubaje, která publikuje na svém blogu The Boho Chica, a dále také od cestovatelů a  Instagrammerů z Jihoafrické republiky jménem Chanel Cartell a Stevo Dirnberger alias How Far From Home.


Napsat komentář

Váš komentář bude publikován hned, jak se na něj někdo od nás mrkne.