Kávový blog

O prvním listopadovém víkendu jsme se sjeli na první kávovou cyklojízdu Českým Švýcarske a Šluknovskou pahorkatinou pod symbolickým praporem Bohemian Coffee House. Počasí, že by psa (natož kočku) nevyhnal, ulice mokré, lesní cesty blátivé, krajina zachumlaná do mlhy. O to víc nás překvapilo, že z akce, na kterou jsme čekali max. 10 až 15 bláznů, se sešlo skoro 50 cyklokávových nadšenců.
Zobrazit více
Od doby, co jsme založili Bohemian Coffee House, uběhl víc než rok. Když se ohlédneme zpět, pár věcí se sice nepovedlo tak rychle, jak jsme plánovali, ale celkově nám výběrová káva na severu Čech přinášela hlavně radost. A teď je na čase, abychom se podělili o tři zásadní novinky. Povedlo se nám dostříhat náš první krátký film (podívat se na něj můžete níže), na 3. listopadu 2018 plánujeme kávovou cyklojízdu z Varnsdorfu přes České a Saské Švýcarsko do Dolní Poustevny a to nejlepší nakonec. Začátkem prosince budeme konečně otevírat naši první kamennou kavárnu! Kde a kdy přesně se brzy dozvíte.
Zobrazit více

Otevření kavárny Bohemian Coffee House je téměř na spadnutí, ale i přesto stále razíme pravidlo, že dobrou kávu si lze užít téměř kdekoliv. Nejlépe pak pod širým nebem. Proto jsme se dali dohromady s klukama a holkama z Northern Hikes a společně budeme přibližovat svět výběrových káv v prostředí Českého Švýcarska návštěvníkům z krajů blízkých i vzdálených. Už jsme si to vyzkoušeli jedno horké srpnové odpoledne se skupinkou 13 mezinárodních cestovatelských bloggerů. Filtrovaná káva, božské výhledy do Labského kaňonu a domácí koláče a štrůdl ohromili všechny zůčastněné včetně nás.

Zobrazit více
Rok se s rokem sešel a začátkem léta náš region Českého Švýcarska opět přivítal světovou elitu ženského cyklistického pelotonu v rámci etapového závodu Tour de Feminin. 157 registrovaných závodnic z 25 týmů z celého světa si to v pěti etapách rozdali o cenu královny silnic nejsevernějšího výběžku v Česku. Na startu a v cíli kromě emocí, radosti, potu a odřenin voněla i výběrová káva v podání Bohemian Coffee House. V článku se můžete pokochat fotoreportem dokumentujícím tuto jedinečnou událost.
Zobrazit více
Když jsme zakládali Bohemian Coffee House, věděli jsme, že chceme být víc než pouze obchod s výběrovou kávou a příšlušenstvím. A tak jsme do psaní příběhu výběrové kávy v srdci Českého Švýcarska přidali další naši vášeň a založili cyklo klub pro rekreační i profesionální vyznavače silniční a horské cyklistiky. Káva je skvělý stimulant a dvojité espresso před vyjížďkou vás může výborně nakoupnout k výkonu. Konzumace kávy, resp. kofeinu, po tréninku či závodě také pomáhá proudění svalových polysacharidů a urychluje regeneraci.
Zobrazit více