Film, cyklojízda a otevření kavárny [VIDEO]

Od doby, co jsme založili Bohemian Coffee House, uběhl víc než rok. Když se ohlédneme zpět, pár věcí se sice nepovedlo tak rychle, jak jsme plánovali, ale celkově nám výběrová káva na severu Čech přinášela hlavně radost. A teď je na čase, abychom se podělili o tři zásadní novinky. Povedlo se nám dostříhat náš první krátký film (podívat se na něj můžete níže), na 3. listopadu 2018 plánujeme kávovou cyklojízdu z Varnsdorfu přes České a Saské Švýcarsko do Dolní Poustevny a to nejlepší nakonec. Začátkem prosince budeme konečně otevírat naši první kamennou kavárnu! Kde a kdy přesně se brzy dozvíte.

Krátký film

To, že milujeme cyklistiku a pobyt v přírodě, asi už všichni víte. V létě jsme pozvali do Českého Švýcarska talentovaného kameramana a režiséra Luboše Konečného z Forpix, který nám v zimě natočil videonávod k AeroPressu, aby se s kamerami a dronem vydal na stopu partě cyklistů a kávových milovníků. Celý tříminutový film, který začíná ranním otužování v rybníce a končí kávovým rituálem na vrcholu čedičového vrchu s pískovcovými skalami, si můžete pustit výše. Neochudíme vás ale ani o minutovou trailerovou verzi, kde nám voiceover nahrála Lubošova 92letá babička. Tímto děkujeme jí, druhému kameramanovi Honzovi a kamarádům Martinovi, Honzovi, Harrymu a Matějovi, kteří se na jízdu s Jiřím a Jiřím vydali.

Podzimní cyklojízda

V sobotu 3. listopadu 2018 bychom vás rádi pozvali na podzimní cyklojízdu. V 10 hodin ráno budeme vyrážet od "Skleníku" na horských, případně trekingových kolech, přes Zadní Doubici do Německa směr Sebnitz, resp. Dolní Poustevna. Trasa bude nenáročným terénem po lesních a polních cestách, silnici využijeme jen dle nutnosti. Pojedeme společně za doprovodu jezdců z týmu Bohemian Coffee House, aby nám nikdo neujel anebo naopak, abychom někoho neztratili. Cílovou destinací bude Fajnklub v Dolní Poustevně okolo poledne, kde si dáme zasloužené pivečko a oběd.

Po jídle bude pro vás připravíme kávový rituál za použití alternativních metod přípravy kávy, jako jsou například Chemex, AeroPress nebo třeba V60. Kávy bude dost pro všechny, k tomu nebude chybět pár zajímavých informací o naší kávě i něco sladkého k zakousnutí. Počítáme, že zpět pojedeme ve 15 hodin odpoledne, návrat do Varnsdorfu předpokládáme okolo 17 hodiny. Zpáteční pozměněná trasa povede většinou lehkým terénem.

Kavárna

Přípravu kávy venku milujeme, ale je na čase, abychom se na zimu přesunuli do tepla do nových prostor, kde otevřeme první kamennou kavárnu, která ponese jméno Bohemian Coffee House. Pouhých 10 kilometrů od Českého Švýcarska v centru města Rumburk se již brzy budeme těšit na místní milovníky kávy a návštěvníky z blízkého a dalekého okolí. Do otevření zbývá ještě několik týdnů, během kterých vám pustupně budeme odtajňovat místo a jeho proměnu do finální podoby. V tuto chvílu se můžete podívat na rámcovou skicu od architektů ze studia Reaktor.


Napsat komentář

Váš komentář bude publikován hned, jak se na něj někdo od nás mrkne.