Přejít k obsahu
  • Káva
  • Merch
  • Příslušenství
  • Kavárna & Pražírna
  • O nás
    • Kontakt
  • Přihlásit se
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
Košík

Poštovné zdarma u všech objednávek nad 2 000 Kč nebo do 15 km od Rumburku.

Bohemian Coffee House Bohemian Coffee House Bohemian Coffee House Bohemian Coffee House
Přihlásit se Košík
  • Káva
  • Merch
  • Příslušenství
  • Kavárna & Pražírna
  • O nás
    • Kontakt

Produkty

  • Zobrazit vše
  • oblast: Afrika
  • oblast: Jižní Amerika
  • oblast: Střední Amerika
  • vhodné na filtr
  • vhodné pro espresso
Náhled
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Bohemian Coffee House
od 305,00 Kč
Náhled
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Bohemian Coffee House
od 305,00 Kč
Náhled
Keňa AA Plus Decaf
Keňa AA Plus Decaf
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Náhled
Keňa AA Plus Decaf
Keňa AA Plus Decaf
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Náhled
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Náhled
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Náhled
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Náhled
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Bohemian Coffee House

Etiopie Yirgacheffe Konga

Běžná cena 305,00 Kč

Etiopie je považována za kolébku kávy a je proslulá tím, že právě v lesích v oblasti Kaffa rostla divoce. Etiopská kávová oblast Yirgacheffe je jednou z nejznámějších oblastí pro svou produkci kvalitní výběrové kávy. Vysoké nadmořské výšky a dlouhá historie pěstování kávy v této oblasti dělají z Yirgacheffe jedinečnou produkční oblast s výrazným a osobitým profilem. Káva z tohoto místa je známá svými květinovými tóny a citronovou kyselinou a dovětkem černého čaje. 

Tato káva pochází z mycí stanice Konga v pohoří Yirgacheffee Highlands, která produkuje přibližně 20 % přírodní a 80 % promyté kávy. Stanici využívá přibližně 650 drobných farmářů z okolí, kteří v průměru pěstují kávu na farmách o rozloze 2 hektarů. Během sklizně přivážejí svou úrodu do mycí stanice Konga, kde se třešně třídí a zpracovávají.
Po sklizni pouze nejzralejších třešní, se suší přibližně 15–20 dní na slunci na tzv. „afrických vyvýšených postelích“. Během dne se třešně neustále otáčejí, aby se zajistil rovnoměrný proces sušení. Během procesu sušení jsou ovocné cukry z dužiny částečně absorbovány zrnem, což má za následek typickou ovocnou a sladkou chuť této kávy. Jakmile kávové třešně dosáhnou vlhkosti přibližně 13 %, slupka se odstraní a káva se připraví k přepravě.

Tato káva je světle pražená a skvěle se hodí na alternativní přípravu kávy, ale i na espresso. Kávu Yirgacheffe Konga pražíme i tmavě. Ta se hodí nejvíce na espresso a espresso nápoje s mlékem.

Země původu: Etiopie

Region: Yirgacheffe

Producenti: Konga Washing Station

Odrůda: Heirloom

Zpracování: natural

Nadmořská výška: 1900 - 2100 m. n. m.

Chuťový profil: citrus, meruňka, černý čaj

Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Bohemian Coffee House

Etiopie Yirgacheffe Konga

Běžná cena 305,00 Kč

Etiopie je považována za kolébku kávy a je proslulá tím, že právě v lesích v oblasti Kaffa rostla divoce. Etiopská kávová oblast Yirgacheffe je jednou z nejznámějších oblastí pro svou produkci kvalitní výběrové kávy. Vysoké nadmořské výšky a dlouhá historie pěstování kávy v této oblasti dělají z Yirgacheffe jedinečnou produkční oblast s výrazným a osobitým profilem. Káva z tohoto místa je známá svými květinovými tóny a citronovou kyselinou a dovětkem černého čaje. 

Tato káva pochází z mycí stanice Konga v pohoří Yirgacheffee Highlands, která produkuje přibližně 20 % přírodní a 80 % promyté kávy. Stanici využívá přibližně 650 drobných farmářů z okolí, kteří v průměru pěstují kávu na farmách o rozloze 2 hektarů. Během sklizně přivážejí svou úrodu do mycí stanice Konga, kde se třešně třídí a zpracovávají.
Po sklizni pouze nejzralejších třešní, se suší přibližně 15–20 dní na slunci na tzv. „afrických vyvýšených postelích“. Během dne se třešně neustále otáčejí, aby se zajistil rovnoměrný proces sušení. Během procesu sušení jsou ovocné cukry z dužiny částečně absorbovány zrnem, což má za následek typickou ovocnou a sladkou chuť této kávy. Jakmile kávové třešně dosáhnou vlhkosti přibližně 13 %, slupka se odstraní a káva se připraví k přepravě.

Tato káva je tmavě pražená a skvěle se hodí na přípravu espressa a espresso nápojů s mlékem. Tento náš decaf pražíme i světle pro přípravu filtrované kávy a více aciditních espresso nápojů.

Země původu: Etiopie

Region: Yirgacheffe

Producenti: Konga Washing Station

Odrůda: Heirloom

Zpracování: natural

Nadmořská výška: 1900 - 2100 m. n. m.

Chuťový profil: citrus, meruňka, černý čaj

Keňa AA Plus Decaf
Keňa AA Plus Decaf
Keňa AA Plus Decaf
Keňa AA Plus Decaf
Bohemian Coffee House

Keňa AA Plus Decaf

Běžná cena 325,00 Kč

Pro ty, kteří milují bohatou chuť kávy, ale chtějí se vyhnout povzbuzujícím účinkům kofeinu, je tato bezkofeinová varianta ideálním řešením. Zatímco pro mnohé je kofein vítaným zdrojem energie, citlivějším konzumentům může způsobovat neklid nebo nervozitu. 

Proces dekofeinizace provádí náš osvědčený partner CR3-Kaffeeveredelung v Brémách. Používají patentovanou metodu Carbonic Natural™, která je šetrná a zároveň velmi účinná. Zelená kávová zrna jsou nejprve zvlhčena vodou a párou při teplotě 25 °C, což je způsobí nabobtnání a otevření zrna. Poté se přidá přírodní oxid uhličitý, který odstraní kofein. Tento proces se opakuje, dokud není dosaženo požadované hladiny kofeinu. Nakonec se káva šetrně suší, aby si zachovala původní vlhkost a kvalitu – a je připravena k pražení.

Proces Carbonic Natural™ zaručuje vysokou míru zachování aroma a chuťových složek, díky čemuž je ideální pro výběrové kávy, jako je tato Kenya AA Plus. Výsledkem je bezkofeinová káva plná charakteru, jemnosti a hloubky.

Tato káva je tmavě pražená a skvěle se hodí na přípravu espressa a espresso nápojů s mlékem. Tento náš decaf pražíme i světle pro přípravu filtrované kávy a více aciditních espresso nápojů.

Země původu: Keňa

Odrůda: Heirloom

Zpracování: natural, carbonic decaf

Chuťový profil: třtinový cukr, sladký pomeranč

Keňa AA Plus Decaf
Keňa AA Plus Decaf
Keňa AA Plus Decaf
Keňa AA Plus Decaf
Bohemian Coffee House

Keňa AA Plus Decaf

Běžná cena 325,00 Kč

Pro ty, kteří milují bohatou chuť kávy, ale chtějí se vyhnout povzbuzujícím účinkům kofeinu, je tato bezkofeinová varianta ideálním řešením. Zatímco pro mnohé je kofein vítaným zdrojem energie, citlivějším konzumentům může způsobovat neklid nebo nervozitu. 

Proces dekofeinizace provádí náš osvědčený partner CR3-Kaffeeveredelung v Brémách. Používají patentovanou metodu Carbonic Natural™, která je šetrná a zároveň velmi účinná. Zelená kávová zrna jsou nejprve zvlhčena vodou a párou při teplotě 25 °C, což je způsobí nabobtnání a otevření zrna. Poté se přidá přírodní oxid uhličitý, který odstraní kofein. Tento proces se opakuje, dokud není dosaženo požadované hladiny kofeinu. Nakonec se káva šetrně suší, aby si zachovala původní vlhkost a kvalitu – a je připravena k pražení.

Proces Carbonic Natural™ zaručuje vysokou míru zachování aroma a chuťových složek, díky čemuž je ideální pro výběrové kávy, jako je tato Kenya AA Plus. Výsledkem je bezkofeinová káva plná charakteru, jemnosti a hloubky.

Tato káva je světle pražená a skvěle se hodí na alternativní přípravu kávy, ale i na espresso. Tento náš decaf pražíme i tmavě. Ta se hodí nejvíce na espresso a espresso nápoje s mlékem.

Země původu: Keňa

Odrůda: Heirloom

Zpracování: natural, carbonic decaf

Chuťový profil: třtinový cukr, sladký pomeranč

Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Bohemian Coffee House

Keňa Kii AA

Běžná cena 325,00 Kč

Tato káva pochází z oblasti Kirinyaga na úpatí hory Mount Kenya, odkud se pravidelně dostávají jedny z nejzajímavějších sklizní východní Afriky. Ve vůni a chuti dominuje výrazné ovocné spektrum – pomeranč, broskev a grep – doplněné o sladkou, sirupovou texturu. Každý šálek je čistý, svěží a má jemně nasládlý dozvuk.

Zpracování probíhá tradiční promytou metodou. Zralé třešně se nejprve pečlivě ručně sbírají, následně fermentují 16–24 hodin, poté se promývají čistou vodou a namáčejí dalších 12 hodin. Zrna se suší na vyvýšených postelích zhruba dva týdny, aby byla zajištěna rovnoměrnost a maximální kvalita. Výsledkem je káva s jasným, šťavnatým a harmonickým profilem.

Tato káva je tmavě pražená a skvěle se hodí na přípravu espressa a espresso nápojů s mlékem. Kávu Kii AA pražíme i světle pro přípravu filtrované kávy a více aciditních espresso nápojů.

Země původu: Keňa

Cup score : 86.5

Region: Kirinyaga

Vlastník: Drobní zemědělci, Rungeto Farmers Cooperative Society

Odrůda: SL34, SL28

Zpracování: promyté, ferment 24h

Nadmořská výška: 1800 –1900 m n. m.

Chuťový profil: krvavý pomeranč, sultánka, pikantní grep, broskev, karamel, ibišek

Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Bohemian Coffee House

Keňa Kii AA

Běžná cena 325,00 Kč

Tato káva pochází z oblasti Kirinyaga na úpatí hory Mount Kenya, odkud se pravidelně dostávají jedny z nejzajímavějších sklizní východní Afriky. Ve vůni a chuti dominuje výrazné ovocné spektrum – pomeranč, broskev a grep – doplněné o sladkou, sirupovou texturu. Každý šálek je čistý, svěží a má jemně nasládlý dozvuk.

Zpracování probíhá tradiční promytou metodou. Zralé třešně se nejprve pečlivě ručně sbírají, následně fermentují 16–24 hodin, poté se promývají čistou vodou a namáčejí dalších 12 hodin. Zrna se suší na vyvýšených postelích zhruba dva týdny, aby byla zajištěna rovnoměrnost a maximální kvalita. Výsledkem je káva s jasným, šťavnatým a harmonickým profilem.

Tato káva je světle pražená a skvěle se hodí na alternativní přípravu kávy, ale i na espresso. Kávu Kii AA pražíme i tmavě. Ta se hodí nejvíce na espresso a espresso nápoje s mlékem.

Země původu: Keňa

Cup score : 86.5

Region: Kirinyaga

Vlastník: Drobní zemědělci, Rungeto Farmers Cooperative Society

Odrůda: SL34, SL28

Zpracování: promyté, ferment 24h

Nadmořská výška: 1800 –1900 m n. m.

Chuťový profil: krvavý pomeranč, sultánka, pikantní grep, broskev, karamel, ibišek

Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Bohemian Coffee House

Uganda Mukuru

Běžná cena 325,00 Kč

Dlouhá léta nebyla kávová zrna z Ugandy v kruzích výběrových káv skloňována, to se ale s každým rokem a s každou sklizní mění, hlavně díky lidem jako je Norman Mukuru.

Tato šarže byla získána jako polosuchá „kiboko“ (přírodní) z pohoří Rwenzori v západní Ugandě. Západ Ugandy je extrémně konkurenční a složitý region – jak z hlediska nákupu třešní od farmářů, tak z hlediska nákupu zelené naturální kávy od obchodníků. Ta se často prodává s vysokým obsahem vlhkosti, přičemž vývozci musí zelená zrna dále sušit. Vzhledem k vysoké míře poškození hmyzem a nedostatečně vyvinutým zrnům může míra špatných zrn při plavení zrna dosáhnout 15–20 %. To znamená, že káva je před nákupem plavena, přičemž farmář si ponechává odmítnuté třešně, ty, které se při plavení nepotopí. K tomuto problému přispívá i to, že mnoho farmářů před prodejem sbírá třešně několik dní a na konci je netřídí. Tyto faktory činí získávání vysoce kvalitní kávy na západě obzvláště složitým.

Naštěstí si Norman v průběhu mnoha let vybudoval rozsáhlé vztahy s farmáři v tomto regionu. V poslední době spolupracuje se skupinou větších farmářů a školí je ve zdokonalených postupech sklizně a posklizňové péče. Tito farmáři si sklízejí a zpracovávají kávu sami doma a každou šarži uchovávají odděleně, aby bylo možné provést řádnou analýzu před nákupem.

Protože se podmínky sušení v jednotlivých regionech liší, Norman volí nákup kávy polosuché (průměrná vlhkost 14,5 %). Šarže jsou poté přepraveny do The Coffee Garden Naturals Yard ve východní Ugandě – cesta trvá 12 hodin – kde jsou pečlivě sušeny na obsah vlhkosti 11 %. Teprve poté se káva barevně třídí a připraví k exportu. Jakmile je káva zcela vysušena, provede se závěrečná senzorická analýza a analýza zelených zrn, po které se kávy kategorizují.

Všechny kávy byly zakoupeny začátkem až polovinou května 2025. Každá šarže představuje vlastní produkci jednotlivého farmáře, přičemž průměrný objem na farmáře je přibližně 1 600 kg třešní (což odpovídá zhruba 960 kg polosuché přírodní kávy).

Souhrn statistik The Coffee Garden:

Jednotliví farmáři: 29 Průměrný objem / farmář: 959 kg 

Celkový objem polosuché kávy Kiboko: 27 799 kg

Průměrný obsah vlhkosti: 14,4 %

Celkem zaplaceno farmářům: 71 677 USD

% z prodejní ceny farmářům: 67 %

Tato káva je světle pražená a skvěle se hodí na alternativní přípravu kávy, ale i na espresso. Tuto Ugandu pražíme i tmavě. Ta se hodí nejvíce na espresso a espresso nápoje s mlékem.

Země původu: Uganda

Region: Mbale

Zpracovatel: Norman Mukuru, The Coffee Garden

Odrůda: SL14, SL28 & Nyasaland

Cup score: 86.5

Zpracování: natural, 24h ferment

Nadmořská výška: 1800 - 2000 m. n. m.

Chuťový profil: Ostružina, kiwi, grenadina, černý čaj, arašíd, tamarind

Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Bohemian Coffee House

Uganda Mukuru

Běžná cena 325,00 Kč

Dlouhá léta nebyla kávová zrna z Ugandy v kruzích výběrových káv skloňována, to se ale s každým rokem a s každou sklizní, mění. 

Tato šarže byla získána jako polosuchá „kiboko“ (přírodní) z pohoří Rwenzori v západní Ugandě. Západ Ugandy je extrémně konkurenční a složitý region – jak z hlediska nákupu třešní od farmářů, tak z hlediska nákupu zelené naturální kávy od obchodníků. Ta se často prodává s vysokým obsahem vlhkosti, přičemž vývozci musí zelená zrna dále sušit. Vzhledem k vysoké míře poškození hmyzem a nedostatečně vyvinutým zrnům může míra špatných zrn při plavení zrna dosáhnout 15–20 %. To znamená, že káva je před nákupem plavena, přičemž farmář si ponechává odmítnuté třešně, ty, které se při plavení nepotopí. K tomuto problému přispívá i to, že mnoho farmářů před prodejem sbírá třešně několik dní a na konci je netřídí. Tyto faktory činí získávání vysoce kvalitní kávy na západě obzvláště složitým.

Naštěstí si Norman v průběhu mnoha let vybudoval rozsáhlé vztahy s farmáři v tomto regionu. V poslední době spolupracuje se skupinou větších farmářů a školí je ve zdokonalených postupech sklizně a posklizňové péče. Tito farmáři si sklízejí a zpracovávají kávu sami doma a každou šarži uchovávají odděleně, aby bylo možné provést řádnou analýzu před nákupem.

Protože se podmínky sušení v jednotlivých regionech liší, Norman volí nákup kávy polosuché (průměrná vlhkost 14,5 %). Šarže jsou poté přepraveny do The Coffee Garden Naturals Yard ve východní Ugandě – cesta trvá 12 hodin – kde jsou pečlivě sušeny na obsah vlhkosti 11 %. Teprve poté se káva barevně třídí a připraví k exportu. Jakmile je káva zcela vysušena, provede se závěrečná senzorická analýza a analýza zelených zrn, po které se kávy kategorizují.

Všechny kávy byly zakoupeny začátkem až polovinou května 2025. Každá šarže představuje vlastní produkci jednotlivého farmáře, přičemž průměrný objem na farmáře je přibližně 1 600 kg třešní (což odpovídá zhruba 960 kg polosuché přírodní kávy).

Souhrn statistik The Coffee Garden:

Jednotliví farmáři: 29 Průměrný objem / farmář: 959 kg 

Celkový objem polosuché kávy Kiboko: 27 799 kg

Průměrný obsah vlhkosti: 14,4 % (po koupi sušeno na 11%)

Celkem zaplaceno farmářům: 71 677 USD

% z prodejní ceny farmářům: 67 %

Tato káva je tmavě pražená a skvěle se hodí na přípravu espressa a espresso nápojů s mlékem. Kávu Mukuru pražíme i světle pro přípravu filtrované kávy a více aciditních espresso nápojů.

Země původu: Uganda

Region: Mbale

Zpracovatel: Norman Mukuru, The Coffee Garden

Odrůda: SL14, SL28 & Nyasaland

Cup score: 86.5

Zpracování: natural, 24h ferment

Nadmořská výška: 1800 - 2000 m. n. m.

Chuťový profil: Ostružina, kiwi, grenadina, černý čaj, arašíd, tamarind

Bohemian Coffee House
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube

Využívá Shopify.

Menu

  • Káva
  • Merch
  • Příslušenství
  • Kavárna & Pražírna
  • O nás

O nákupu

  • Obchodní podmínky
  • Reklamační podmínky
  • Ochrana osobních údajů

Kávový newsletter

Přihlašte se k odběru našich (nejen) kávových novinek

Bohemian Coffee House
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube

Využívá Shopify.

  • apple pay
  • maestro
  • master
  • visa