Přejít k obsahu
  • Coffee
  • Gift items
  • Accessories
  • Cafe & Roastery
  • About us
    • Contact
  • Přihlásit se
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube
Košík

Free shipping for all orders over 2,000 CZK or within 15 km from Rumburk.

Bohemian Coffee House Bohemian Coffee House Bohemian Coffee House Bohemian Coffee House
Přihlásit se Košík
  • Coffee
  • Gift items
  • Accessories
  • Cafe & Roastery
  • About us
    • Contact

Produkty

  • Zobrazit vše
  • oblast: Afrika
  • oblast: Jižní Amerika
  • oblast: Střední Amerika
  • vhodné na filtr
  • vhodné pro espresso
Preview
Brazil Paulo Toledo Campos
Brazil Paulo Toledo Campos
Bohemian Coffee House
od 250,00 Kč
Preview
el Salvador Los Naranjos
el Salvador Los Naranjos
Bohemian Coffee House
od 345,00 Kč
Preview
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Bohemian Coffee House
od 305,00 Kč
Preview
Guatemala Waykan
Guatemala Waykan
Bohemian Coffee House
od 305,00 Kč
Preview
Colombia Dulima
Colombia Dulima
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Preview
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Preview
Colombia Dulima
Colombia Dulima
Bohemian Coffee House
od 295,00 Kč
Preview
Kostarika Alba
Kostarika Alba
Bohemian Coffee House
od 345,00 Kč
Preview
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Preview
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Bohemian Coffee House
od 305,00 Kč
Preview
Nikaragua Tierra
Nikaragua Tierra
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Preview
Peru Geuvar Armijos
Peru Geuvar Armijos
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Preview
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Bohemian Coffee House
od 325,00 Kč
Brazil Paulo Toledo Campos
Brazil Paulo Toledo Campos
Brazil Paulo Toledo Campos
Brazil Paulo Toledo Campos
Bohemian Coffee House

Brazil Paulo Toledo Campos

Běžná cena 250,00 Kč

In cooperation with the Czech company Coffee Embassy EU, we got our hands on this coffee from São Paulo in Brazil. It is the story of the close relationship between this company and a family coffee farm with an emphasis on environmental, social and economic sustainability.

Coffee Embassy has been buying coffee beans directly from this farm for years. As a result, farmers do not share the profit with intermediaries, and thus achieve a more dignified financial evaluation. To ensure the long-term quality of the coffee, the owner Paulo invests in coffee processing processes and the use of organic practices. Above all, it is necessary to highlight his interest in his employees and their families. In addition to the basic health insurance, Paulo pays his employees and their families optional supplemental insurance and has already reimbursed the school fees of several of his employees' children, thus helping them to better apply themselves on the labor market.

This coffee is lightly roasted and is great for alternative coffee preparation, but also for espresso. We also roast Brazil Paulo Toledo Campos dark . It is most suitable for espresso and espresso drinks with milk.

Country of origin: Brazil

Region: Alto Mogiana, São Paulo

Producer: Paulo Toledo Campos

Variety: Catuai Boia II

Cup score: 84

Processing: natural

Altitude: 1050 m above sea level

Taste profile: Full body, milk chocolate, currant, sweet and juicy, fine acidity

el Salvador Los Naranjos
el Salvador Los Naranjos
el Salvador Los Naranjos
el Salvador Los Naranjos
Bohemian Coffee House

el Salvador Los Naranjos

Běžná cena 345,00 Kč

Finca Noruega se skládá ze 43 manzan osázených různými odrůdami od bourbonu po gejši v pohoří Ahuachapán na západě Salvadoru. Tato farma je součástí skupiny Los Naranjos, kterou vede Sigfredo Corado, profesor agronomie z Národní zemědělské školy. Farma je součástí programu Renacer, což je technická škola pro pěstitele kávy v oblasti, kde se mohou učit o lepších postupech hospodaření na farmě. Tento program je financován organizací Raices a podporován Katolickými pomocnými službami v Salvadoru.

Technickou školu vede Sigfredo se 6 techniky a pomáhá malým a středním pěstitelům v oblasti školením osvědčených zemědělských postupů, které jsou pro půdu prospěšné a prospěšné pro výnos a kvalitu kávy. Škola sídlí zde ve Finca Noruega, kde se kurzy konají dvakrát měsíčně. Zaměřují se na program vyvinutý pro zdraví půdy o čtyřech pilířích: 

Správný zdroj

Správná dávka

Správné místo

Správný okamžik

Tento lot se skládá výhradně z arabiky pacamara, která byla selektivně sklizena před odvozem do mokrého mlýna a sušáren v Beneficio San Rafael.

Tato káva je světle pražená a skvěle se hodí na alternativní přípravu kávy, ale i na espresso. Tento Salvador pražíme i tmavě. Ta se hodí nejvíce na espresso a espresso nápoje s mlékem.

Země původu: El Salvador

Cup score : 86.75

Region: Ahuachapán

Odrůda: Pacamara

Zpracování: Natural  

Nadmořská výška: 1400 - 1500 m. n. m.

Chuťový profil: Limetka, višeň, zlaté kiwi, čokoláda, bergamot 

Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga
Bohemian Coffee House

Etiopie Yirgacheffe Konga

Běžná cena 305,00 Kč

Etiopie je považována za kolébku kávy a je proslulá tím, že právě v lesích v oblasti Kaffa rostla divoce. Etiopská kávová oblast Yirgacheffe je jednou z nejznámějších oblastí pro svou produkci kvalitní výběrové kávy. Vysoké nadmořské výšky a dlouhá historie pěstování kávy v této oblasti dělají z Yirgacheffe jedinečnou produkční oblast s výrazným a osobitým profilem. Káva z tohoto místa je známá svými květinovými tóny a citronovou kyselinou a dovětkem černého čaje. 

Tato káva pochází z mycí stanice Konga v pohoří Yirgacheffee Highlands, která produkuje přibližně 20 % přírodní a 80 % promyté kávy. Stanici využívá přibližně 650 drobných farmářů z okolí, kteří v průměru pěstují kávu na farmách o rozloze 2 hektarů. Během sklizně přivážejí svou úrodu do mycí stanice Konga, kde se třešně třídí a zpracovávají.
Po sklizni pouze nejzralejších třešní, se suší přibližně 15–20 dní na slunci na tzv. „afrických vyvýšených postelích“. Během dne se třešně neustále otáčejí, aby se zajistil rovnoměrný proces sušení. Během procesu sušení jsou ovocné cukry z dužiny částečně absorbovány zrnem, což má za následek typickou ovocnou a sladkou chuť této kávy. Jakmile kávové třešně dosáhnou vlhkosti přibližně 13 %, slupka se odstraní a káva se připraví k přepravě.

Tato káva je světle pražená a skvěle se hodí na alternativní přípravu kávy, ale i na espresso. Kávu Yirgacheffe Konga pražíme i tmavě. Ta se hodí nejvíce na espresso a espresso nápoje s mlékem.

Země původu: Etiopie

Region: Yirgacheffe

Producenti: Konga Washing Station

Odrůda: Heirloom

Zpracování: natural

Nadmořská výška: 1900 - 2100 m. n. m.

Chuťový profil: citrus, meruňka, černý čaj

Guatemala Waykan
Guatemala Waykan
Guatemala Waykan
Guatemala Waykan
Bohemian Coffee House

Guatemala Waykan

Běžná cena 305,00 Kč

Fair Trade and organic certified coffees from Guatemala are relatively common, the reason being that historically many small producers have organized themselves into democratically run cooperatives in order to have greater ability to achieve said certifications. Guatemala's coffee sector sees the participation of many indigenous producer groups, who typically have a strong cultural connection to the care and preservation of the land and natural resources, making organic certification an obvious choice. Coffee beans are thus protected in the agro-forestry system by natural means and there is no need to expose them to chemical extractions.

Unfortunately, historically there have been legal barriers that prevented women from owning their own farms or becoming members of a cooperative. Today, however, there are programs and cooperatives that unite and improve the position of women in society. The coffees in this batch are 100% from farms owned or managed by women.

This coffee is dark roasted and is perfect for preparing espresso and espresso drinks with milk. We also roast FTO Women Producers light for the preparation of filtered coffee and more acidic espresso drinks.

Country of origin: Guatemala

Region: Huehuetenango

Variety: Bourbon, Catimor, Caturra

Processing: washed

Altitude: 1400 - 2200 masl

Flavor profile: Fresh blueberry flavored with soft praline and amaretto. Juicy acidity and pure fruity sweetness.

Colombia Dulima
Colombia Dulima
Colombia Dulima
Colombia Dulima
Bohemian Coffee House

Colombia Dulima

Běžná cena 325,00 Kč

Dulima was created in 2009 to capture the typical coffee profile of the central and southern Huila region. In the volcanoes and mountains of Huila, excellent coffee is grown. We carefully select lots through rigorous sensory analysis at the point of origin to guarantee profile consistency and quality from lot to lot.

Dulima was inspired by indigenous groups from the southern region of Colombia, namely the Pijaos people of the area around the Tolima volcano, natives long before the arrival of the Spanish who called the volcano "Dulima", which translates to Snow Queen.

The Huila region is well known for its coffee quality, but also for being the first region in Colombia to start coffee production. Farmers in Huila are passionate about quality. Their crops receive a lot of care and attention, and they tend to pioneer new methods of processing and farming.

This coffee is dark roasted and is perfect for preparing espresso and espresso drinks with milk. We also roast Dulima coffee light for the preparation of filtered coffee and more acidic espresso drinks.

Country of origin: Colombia

Region: Huila

Variety: Castillo, Caturra, Colombia

Processing: washed

Altitude: 1500 - 2000 masl

Flavor profile: Citrus, red berries, caramel, chocolate

Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Keňa Kii AA
Bohemian Coffee House

Keňa Kii AA

Běžná cena 325,00 Kč

The equator passes right through this East African jewel. Despite its tropical climate, Kenya experiences a pleasant cooling via the Indian Ocean and Lake Victoria. The flat savannas, home to many wild animals, rise to the central highlands, the peak of which is Mount Kenya at an altitude of 5,199 m. It is here that the lush slopes turn into fertile agricultural land, which creates ideal conditions for growing coffee.

The combination of red volcanic soil, high altitudes and an ideal climate has a decisive influence on the fruity, almost juicy aromas that characterize these coffees. Due to its geographical location on the equator, Kenya has little difference between seasons.

Unlike neighboring Ethiopia, coffee cultivation in this region is relatively new and only started at the beginning of the 20th century. Today, agriculture is the main contributor to Kenya's GDP, among which coffee ranks third behind tea and horticultural products. The total area under coffee cultivation in Kenya is estimated at 160,000 hectares.

Plantations make up about one third of the area. However, the largest part of the land is used by small farmers who are allocated to cooperatives. Coffee is mostly sold through auctions held every week during the harvest season. The price between the buyer and the seller is defined by the quality of the cup and the sorting depending on the size of the beans. Coffee beans graded above 17/18 are called "AA" and are the largest of their kind.

This coffee is dark roasted and is perfect for preparing espresso and espresso drinks with milk. We also roast Kenya AA TOP Gicherori light for the preparation of filtered coffee and more acidic espresso drinks.

Country of origin: Kenya

Cup score : 87

Region: Mt. Kenya, Murang'a, Meru, Kiambu

Owner : Small farmers

Variety: SL-28, SL-34, Ruiru 11, Batian

Processing: washed

Altitude: 1800 – 2300 m above sea level

Flavor profile: black currant, cherries, tea, red apple, sweet velvety body

Colombia Dulima
Colombia Dulima
Colombia Dulima
Colombia Dulima
Bohemian Coffee House

Colombia Dulima

Běžná cena 295,00 Kč

Dulima was created in 2009 to capture the typical coffee profile of the central and southern Huila region. In the volcanoes and mountains of Huila, excellent coffee is grown. We carefully select lots through rigorous sensory analysis at the point of origin to guarantee profile consistency and quality from lot to lot.

Dulima was inspired by indigenous groups from the southern region of Colombia, namely the Pijaos people of the area around the Tolima volcano, natives long before the arrival of the Spanish who called the volcano "Dulima", which translates to Snow Queen.

The Huila region is well known for its coffee quality, but also for being the first region in Colombia to start coffee production. Farmers in Huila are passionate about quality. Their crops receive a lot of care and attention, and they tend to pioneer new methods of processing and farming.

This coffee is dark roasted and is perfect for preparing espresso and espresso drinks with milk. We also roast Dulima coffee light for the preparation of filtered coffee and more acidic espresso drinks.

Country of origin: Colombia

Region: Huila

Variety: Castillo, Caturra, Colombia

Processing: washed

Altitude: 1500 - 2000 masl

Flavor profile: Citrus, red berries, caramel, chocolate

Kostarika Alba
Kostarika Alba
Kostarika Alba
Kostarika Alba
Bohemian Coffee House

Kostarika Alba

Běžná cena 345,00 Kč

Marespi je vertikálně integrovaný kávový podnik třetí generace, který se nachází v regionu Brunca v Kostarice, kde rodina Acuña dohlíží na každou fázi produkce – od pěstování na vysokohorské farmě El Aguacate (1 890 m n. m.) přes mokré a suché mletí až po přímý export – a zajišťuje tak plnou sledovatelnost a kontrolu kvality. Sopečné půdy, stálé horské srážky a chladný vliv blízkého Cerro Chirripó přispívají k vyvážené kvalitě kávy, zatímco program udržitelnosti společnosti Marespi snižuje chemické vstupy, chrání biodiverzitu a investuje do vzdělávání producentů.

Co začalo s několika parcelami půdy a vášní pro kávu, se rozrostlo v respektovaného vývozce známého produkcí vysoce kvalitních a plně sledovatelných šarží. Společnost Marespi, která se nachází v Západním údolí, úzce spolupracuje s dlouhodobými farmářskými partnery, z nichž mnozí s rodinou spolupracují po celá desetiletí.

Udržitelnost a inovace jsou ústředním bodem přístupu společnosti Marespi. Kladou důraz na snižování chemických vstupů, ochranu ekosystémů a podporu biodiverzity a zároveň rafinují med a používají přírodní metody zpracování, které šetří vodu a zvyšují kvalitu kávy.

Nabízená šarže je Red Catuai a Caturra; po selektivním ručním sběru jsou celé zralé třešně tříděny podle hustoty a sušeny přirozeným způsobem po dobu zhruba dvaceti dvou dnů na vyvýšených záhonech, s pravidelným otáčením a sledováním vlhkosti.

Tato káva je světle pražená a skvěle se hodí na alternativní přípravu kávy, ale i na espresso. Albu pražíme i tmavě. Ta se hodí nejvíce na espresso a espresso nápoje s mlékem.

Země původu: Kostarika

Region: San Carlos

Odrůda: Caturra, Red Catuai

Zpracování: Natural

Nadmořská výška: 1890 m. n. m.

Chuťový profil: Květinový, fialové hrozny, karamel, citrus, plné tělo

Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Mexico Organic Caracolillo
Bohemian Coffee House

Mexico Organic Caracolillo

Běžná cena 325,00 Kč

The pride of our cafe and roastery in the form of direct trade with farmers from Mexico. From the Rancho La Victoria farm, we offer three types of organic coffee in organic quality: Organic Caracolillo, Organic Oro and Organic Premium .

Rancho La Victoria is a certified organic farm located east of the city of Puebla on the border of the Veracruz region. For 4 generations , they have been growing high-quality 100% Arabica here in the traditional way. There are fruits hand-picked from coffee trees on coffee plantations that are located in the shade of mature trees.

This coffee is lightly roasted and is great for alternative coffee preparation, but also for espresso. We also roast Organic Caracolillo coffee dark . It is most suitable for espresso and espresso drinks with milk.

Country of origin: Mexico

Region: Veracruz

Variety: Oro Azteca

Processing: washed

Altitude: 1650 – 1950 m above sea level

Flavor profile: vanilla, caramel

Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Mexico Organic Premium
Bohemian Coffee House

Mexico Organic Premium

Běžná cena 305,00 Kč

The pride of our cafe and roastery in the form of direct trade with farmers from Mexico. From the farm Rancho La Victoria, we offer three types of organic coffee in organic quality: Organic Premium, Organic Oro and Organic Caracolillo .

Rancho La Victoria is a certified organic farm located east of the city of Puebla on the border of the Veracruz region. For 4 generations , they have been growing high-quality 100% Arabica here in the traditional way. There are fruits hand-picked from coffee trees on coffee plantations that are located in the shade of mature trees.

This coffee is lightly roasted and is great for alternative coffee preparation, but also for espresso. We also roast Organic Premium coffee dark . It is most suitable for espresso and espresso drinks with milk.

Country of origin: Mexico

Region: Veracruz

Variety: Oro Azteca

Processing: washed

Altitude: 1650 – 1950 m above sea level

Flavor profile: citrus fruits, caramel, panela

Nikaragua Tierra
Nikaragua Tierra
Nikaragua Tierra
Nikaragua Tierra
Bohemian Coffee House

Nikaragua Tierra

Běžná cena 325,00 Kč

In cooperation with the Czech company Coffee Embassy, ​​we got our hands on this coffee from the Matagalpa region in Nicaragua. It is the story of the close relationship between this company and a family coffee farm with an emphasis on environmental, social and economic sustainability. Coffee Embassy has been buying coffee beans directly from this farm for years. As a result, farmers do not share the profit with intermediaries, and thus achieve a more dignified financial evaluation.

For four generations, the Chavarría family has run the El Progreso and Linda Vista farms. Growing coffee is their tradition and they were among the first in the area to experiment with choice coffee and Nicaraguan washed processing. Uriel, a coffee taster, uses his knowledge to help the farm focus on select coffees to achieve better economic stability. Norlan and Salomon take care of the cultivation, and Uriel oversees the quality. Linda Vista is a smaller farm of 1.5 hectares and serves as an experimental farm for El Progreso, with a size of 10.5 hectares, where proven experiments from the smaller farm are being prepared.

This coffee, together with the El Progreso Honey coffee, are prepared by a rather unique processing in the absence of air, fermented in the coffee skins, which gives the coffee a truly extraordinary premium aroma and taste.

This coffee is lightly roasted and is great for alternative coffee preparation, but also for espresso. We also roast El Progreso Natural coffee dark . It is most suitable for espresso and espresso drinks with milk.

Country of origin: Nicaragua

Region: El Tabaco community, Peñas Blancas Natural Reserve, Matagalpa

Producers: brothers Norlan and Uriel Chavarría

Cup score : 89

Variety: Sarchimor

Processing: anaerobic natural

Altitude: 1050 meters above sea level

Taste profile: full bodied, complex flavors of rum, nougat and mango, slightly fruity and sweet

Peru Geuvar Armijos
Peru Geuvar Armijos
Peru Geuvar Armijos
Peru Geuvar Armijos
Bohemian Coffee House

Peru Geuvar Armijos

Běžná cena 325,00 Kč

Marcial Olivera Diaz owns 4 hectares of land in the village of Nuevo Trujillo, located in San Jose de Lourdes. Nuevo Trujillo is a village in San Jose de Lourdes, Peru, famous for growing excellent coffee. Coffees from this region have a unique flavor profile characterized by citrus acidity and buttery sweetness. On his farm, Marcial grows mostly caturra along with some bourbon and castillo varieties. He hires local pickers from Nuevo Trujillo to selectively handpick ripe cherries. After harvesting, the coffee is washed, floated, crushed and then fermented for 24 hours. Finally, Marcial dries the coffee using the shade on wooden drying beds right outside his house.

This coffee is dark roasted and is perfect for preparing espresso and espresso drinks with milk. We also roast Peru Oliver Diaz light for the preparation of filtered coffee and more acidic espresso drinks.

Country of origin: Peru

Cup score : 86.5

Region: La Libertad

Variety: Bourbon, Catuai

Processing: washed

Altitude: 1800 - 1900 m above sea level

Flavor profile: Caramel, brown sugar, plum, malt, sweet orange

Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Uganda Mukuru
Bohemian Coffee House

Uganda Mukuru

Běžná cena 325,00 Kč

Dlouhá léta nebyla kávová zrna z Ugandy v kruzích výběrových káv skloňována, to se ale s každým rokem a s každou sklizní mění, hlavně díky lidem jako je Norman Mukuru.

Tato šarže byla získána jako polosuchá „kiboko“ (přírodní) z pohoří Rwenzori v západní Ugandě. Západ Ugandy je extrémně konkurenční a složitý region – jak z hlediska nákupu třešní od farmářů, tak z hlediska nákupu zelené naturální kávy od obchodníků. Ta se často prodává s vysokým obsahem vlhkosti, přičemž vývozci musí zelená zrna dále sušit. Vzhledem k vysoké míře poškození hmyzem a nedostatečně vyvinutým zrnům může míra špatných zrn při plavení zrna dosáhnout 15–20 %. To znamená, že káva je před nákupem plavena, přičemž farmář si ponechává odmítnuté třešně, ty, které se při plavení nepotopí. K tomuto problému přispívá i to, že mnoho farmářů před prodejem sbírá třešně několik dní a na konci je netřídí. Tyto faktory činí získávání vysoce kvalitní kávy na západě obzvláště složitým.

Naštěstí si Norman v průběhu mnoha let vybudoval rozsáhlé vztahy s farmáři v tomto regionu. V poslední době spolupracuje se skupinou větších farmářů a školí je ve zdokonalených postupech sklizně a posklizňové péče. Tito farmáři si sklízejí a zpracovávají kávu sami doma a každou šarži uchovávají odděleně, aby bylo možné provést řádnou analýzu před nákupem.

Protože se podmínky sušení v jednotlivých regionech liší, Norman volí nákup kávy polosuché (průměrná vlhkost 14,5 %). Šarže jsou poté přepraveny do The Coffee Garden Naturals Yard ve východní Ugandě – cesta trvá 12 hodin – kde jsou pečlivě sušeny na obsah vlhkosti 11 %. Teprve poté se káva barevně třídí a připraví k exportu. Jakmile je káva zcela vysušena, provede se závěrečná senzorická analýza a analýza zelených zrn, po které se kávy kategorizují.

Všechny kávy byly zakoupeny začátkem až polovinou května 2025. Každá šarže představuje vlastní produkci jednotlivého farmáře, přičemž průměrný objem na farmáře je přibližně 1 600 kg třešní (což odpovídá zhruba 960 kg polosuché přírodní kávy).

Souhrn statistik The Coffee Garden:

Jednotliví farmáři: 29 Průměrný objem / farmář: 959 kg 

Celkový objem polosuché kávy Kiboko: 27 799 kg

Průměrný obsah vlhkosti: 14,4 %

Celkem zaplaceno farmářům: 71 677 USD

% z prodejní ceny farmářům: 67 %

Tato káva je světle pražená a skvěle se hodí na alternativní přípravu kávy, ale i na espresso. Tuto Ugandu pražíme i tmavě. Ta se hodí nejvíce na espresso a espresso nápoje s mlékem.

Země původu: Uganda

Region: Mbale

Zpracovatel: Norman Mukuru, The Coffee Garden

Odrůda: SL14, SL28 & Nyasaland

Cup score: 86.5

Zpracování: natural, 24h ferment

Nadmořská výška: 1800 - 2000 m. n. m.

Chuťový profil: Ostružina, kiwi, grenadina, černý čaj, arašíd, tamarind

Bohemian Coffee House
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube

Powered by Caffeine

Menu

  • Coffee
  • Gift items
  • Accessories
  • Cafe & Roastery
  • About us

About the purchase

  • Business terms and conditions
  • Complaint conditions
  • Personal data protection

Coffee newsletter

Sign up for our (not only) coffee news

Bohemian Coffee House
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube

Powered by Caffeine

  • apple pay
  • maestro
  • master
  • visa